Вселенският патриарх е получил лична покана да присъства на избора

...
 Вселенският патриарх е получил лична покана да присъства на избора
Коментари Харесай

Вселенският патриарх иска да промени програмата си, за да присъства на избора на нов патриарх

 

Вселенският патриарх е получил персонална покана да участва на избора и интронизацията на новия български патриарх. Това излиза наяве от обява на интернет уеб страницата на Вселенската патриаршия.   

Тя му е била изпратена от наместник-председателя на Светия Синод Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий.

„ Молим се за упокоението на душата на блаженопочившия патриарх Неофит. Точно през вчерашния ден получих писмо от моя брат Врачанския митрополит Григорий, който от името на цялата света Българска черква ме кани да участвам на избора и интронизацията на новия предстоятел на сестринската Българска черква. Много общително от ваша страна, че персонално поканихте Вселенския патриарх на исторически миг от живота на вашата Църква “, се споделя в изказването.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

На 30 юни, когато би трябвало да се организира изборът, патриарх Вартоломей е възнамерявал да посети митрополията на Арта.

„ Дойдохме да скърбим за финален път за нашия обичан брат “, сподели Вселенският патриарх

„ Ще се опитам да трансформира програмата, тъй като считам тази покана за доста огромна и благословена и надлежно е и желанието ми да се отзова на нея. Надявам се братът митрополит на Арта, където трябваше да благоговея в този ден, да прояви схващане и да променим програмата ”.

По-късно той ще участва и на молебен за здраве в църквата „ Свети Стефан “ в Истанбул

Очаква се на 30 юни у нас да дойдат и предстоятелите на поместните православни църкви. От Светия Синод на БПЦ-БП не оповестяват дали публична покана е изпратена и до патриарха на Москва и цяла Русия Кирил.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР